Κυριακή 1 Αυγούστου 2010

Το εργαστήρι του βιβλίου - κύκλοι σεμιναρίων για την τέχνη της γραφής -


ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ – ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 2010
Με περισσότερους από 2.000 αποφοίτους, 46 από αυτούς έχουν ήδη εκδώσει βιβλία τους, 18 βραβεύθηκαν εντός και εκτός Ελλάδας για το έργο τους, ενώ δεκάδες έχουν βρει επαγγελματικό προσανατολισμό σε εκδοτικούς οίκους και περιοδικά έντυπα, το «Εργαστήρι του Βιβλίου» που οργανώνει το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) από το Σεπτέμβριο του 2005, εισέρχεται στον έκτο χρόνο λειτουργίας του έχοντας κατακτήσει τον βασικό του στόχο: να αποτελέσει το φυτώριο που αναδεικνύει νέους, ταλαντούχους επαγγελματίες στο χώρο του βιβλίου.
Καταξιωμένοι συγγραφείς και επαγγελματίες, νέοι και παλιότεροι γνώστες παραγωγής του βιβλίου από τη συγγραφή έως την επιμέλεια και την έκδοσή του εντάσσονται στην ομάδα που συντονίζει ο συγγραφέας Στρατής Χαβιαράς, διευθυντής του εργαστηρίου «Writing the Novel» στο πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ.
Με έδρα την Αθανασίου Διάκου, όπου πραγματοποιούνται τα σεμινάρια στο κτίριο του ΕΚΕΒΙ, το Εργαστήρι έχει ταξιδέψει συχνά «εκτός συνόρων» ανταποκρινόμενο στη μεγάλη ζήτηση από όλη την Ελλάδα. Έτσι, τα τρία τελευταία χρόνια το Εργαστήρι έχει επισκεφθεί τη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου, με ταχύρρυθμα σεμινάρια δημιουργικής γραφής αλλά προσκλήθηκε και στη Ρόδο, τα Χανιά και την Πάτρα, ενώ ακολουθεί η Κύπρος.
Συνεργάζεται επίσης τακτικά με το πρόγραμμα δημιουργικής γραφής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.
Ανακοίνωση: Σύντομα, για όσους δεν μπορούν να παρακολουθούν τα μαθήματα που γίνονται στο κτίριο του ΕΚΕΒΙ, το Εργαστήρι του Βιβλίου θα λειτουργήσει παράλληλα ένα «Ανοικτό Πανεπιστήμιο για το Βιβλίο» ώστε να δώσει σε όλους την ευκαιρία και το δικαίωμα της μάθησης, μέσω του διαδικτύου.

Ο κύκλος σεμιναρίων για το Φθινόπωρο 2010 (Οκτώβριος - Δεκέμβριος) περιλαμβάνει τις εξής θεματικές:

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΤΕΧΝΗΣ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ μυθιστόρημα, ταξιδιωτική λογοτεχνία, μικρή φόρμα, διήγημα, νουβέλα, ποίηση, παιδικό βιβλίο,
δοκίμιο - κριτική

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΔΙΟΡΘΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑΣ

επιστημονική, γλωσσική, τυπογραφική διόρθωση επιμέλεια βιβλίου

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΤΕΧΝΗΣ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ
καλλιτεχνική βιβλιοδεσία, χαρακτική

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Βιβλιοπαιχνίδια - για οργανωμένες ομάδες μαθητών, εκπαιδευτικούς, γονείς

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ
χρήση της ΒΙΒΛΙΟΝΕΤ, επιμέλεια κειμένων, πώληση δικαιωμάτων του βιβλίου  

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής, ηλεκτρονικά (στη διεύθυνση seminaria@ekebi.gr) ή να την παραδώσουν στα γραφεία του ΕΚΕΒΙ (Αθ. Διάκου 4, Αθήνα, στάση μετρό «Ακρόπολη»)
ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

* Για τα «Εργαστήρια Τέχνης του Λόγου» οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν την αίτηση συμμετοχής μαζί με ένα (αντίστοιχο της ενότητας που επιλέγουν) δείγμα γραφής 3-4 σελίδων.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΙΒΛΙΟΥ (ΕΚΕΒΙ), ΤΗΛ.: 210-9200336, 210-9200300

Από το δελτίο τύπου του ΕΚΕΒΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια: