Τετάρτη, 14 Ιανουαρίου 2009

Μεταπτυχικό στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο

Στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο και το τμήμα Αρχειονομίας-Βιβλιοθηκονομίας, ξεκινούν μεταπτυχιακά προγράμματα για την Επιστήμη της Πληροφορίας για το ακαδημαϊκό έτος 2008-2009. Αιτήσεις γίνονται δεκτές μέχρι τις 26 Ιανουαρίου. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην υπεύθυνη υπάλληλο του ΠΜΣ του Τμήματος στην Κέρκυρα (κα M. Μαυρωνά τηλ. 26610-87406).Επίσης, από την ιστοσελίδα του τμήματος μπορείτε να "κατεβάσετε" τα σχετικά έγγραφα και την αντίστοιχη ανακοίνωση. Επισκεφθείτε τη διεύθυνση http://www.ionio.gr/tab/

Παρουσίαση νέου βιβλίου


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Λεωνίδας Βασιλειάδης

Ο ταριχευτής-ψυχιάτρος

και οι φονικές νότες

ISBΝ: 978-960-98578-0-2, διάστ. 21Χ13,5 σελ. 128, τιμή 10,50 €

Ο Ταριχευτής-Ψυχίατρος (που έχει και συνεργούς) είναι ο κακός. Ο Γλάρος-Μαέστρος (που ηττάται συνεχώς αλλά δεν εγκαταλείπει) είναι ο καλός. Ο Λεμόνι και η Νιβέα (που αν καταφέρουν να θυμηθούν μπορεί να είναι και σύζυγοι), ο Μιλό και ο Ζάιον (που αν καταφέρουν και τα θυμηθούν μπορεί να είναι τα παιδιά τους) είναι τα υποψήφια θύματα ενός εγκληματικού σχεδίου παράδοξων ταριχεύσεων με την κωδική ονομασία «θάνατος». Όλοι αυτοί και κάποιοι άλλοι μπλέκονται σε μια απίστευτη περιπέτεια ζωής και θανάτου, σαν αυτές που προβάλλονται καθημερινά στην τηλεόραση ή παίζονται στον κινηματογράφο ή διαδραματίζονται στα καρέ των κόμικς μαζικής κατανάλωσης. Ποιοι και πόσοι θα καταφέρουν άραγε να επιβιώσουν και πιο θα είναι το αντίτιμο;

Πρόκειται για μια ιστορία δράσης πολλών τραγελαφικών συγκινήσεων, με μετασχηματιζόμενους –transformers– ήρωες, που εκτυλίσσεται σε μια μεταλλαγμένη –σαν μετά από την ημερομηνία λήξης ανοιγμένη κονσέρβα– Θεσσαλονίκη, με επίκεντρο την παραλία.

Αυτό το εξωφρενικά τρυπαρισμένο και σουρρεαλιστικών προδιαγραφών μαύρο αφήγημα, δεν γράφτηκε για να διεκδικήσει συγγραφικές δάφνες ούτε για να συνομιλήσει με τα επιτεύγματα της παγκόσμιας λογοτεχνικής κληρονομιάς. Γράφτηκε με τίμιο χέρι και με την ταπεινή πρόθεση να προκαλέσει τη συμπάθεια και την συγκίνηση όποιου το διαβάσει.

Οι εκδόσεις «Φαρφουλάς» έχουν την χαρά και την τιμή να σας παρουσιάσουν ένα ακόμα “ιδιαίτερο” βιβλίο!


Ο Λεωνίδας Βασιλειάδης γεννήθηκε το 1963 στη Θεσσαλονίκη όπου ζει και εργάζεται ως βιβλιοθηκονόμος και διδάσκει στη σχολή Βιβλιοθηκονομίας και Συστημάτων Πληροφόρησης του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Μάλλον συμπαθεί τους ανθρώπους, αλλά –κυρίως– λατρεύει τις νεκρές φύσεις και συγκινείται με μουσική που εξελίσσεται μεταξύ των 5 και 250 Hertz. Περπάτησε, έκανε το πρώτο του τσιγάρο, αγάπησε, έπαιξε και έχασε και προσπαθεί να ξανακερδίσει στην παραλία της Θεσσαλονίκης, η οποία του ενέπνευσε τη δράση του αφηγήματος.

Το παραπάνω κείμενο προέρχεται από το δελτίο τύπου.


Τρίτη, 13 Ιανουαρίου 2009

Take a seat project, chair library = Modern Liberaries

Πατώντας εδώ θα δείτε ένα βίντεο όπου βλέπετε οπτικοποιημένη μία πτυχιακή εργασία από το Design Academy Eindhoven. Ένα διαδραστικό κάθισμα που ακολουθεί το χρήστη στη βιβλιοθήκη. Είναι ένα κομμάτι της σύγχρονης βιβλιοθήκης όπως την φανταζόμαστε και όπως θα θέλαμε να γίνει. Στην παρακάτω εικόνα μπορείτε να πάρετε μια ιδέα για τα φοιτητικά δωμάτια...κυρίως των Βιβλιοθηκονόμων! Μανώλης Γαρουφάλλου, Βίκυ Χαριτοπούλου.

Παρασκευή, 9 Ιανουαρίου 2009

Πρόγραμμα Α' εξεταστικής

Το πρόγραμμα της Α' εξεταστικής έχει αλλάξει. Οι εξετάσεις αρχίζουν 26 Ιανουαρίου και τελειώνουν στις 9 Φεβρουαρίου. Μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα πατώντας εδώ το οποίο είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα της σχολής.

Κυριακή, 4 Ιανουαρίου 2009