Σάββατο, 20 Ιουνίου 2009

Εγκαίνια νέου μουσείου της Ακρόπολης


Το Σάββατο 20 Ιουνίου είναι τα εγκαίνια του νέου μουσείου της Ακρόπολης. Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του μουσείου για περισσότερες πληροφορίες πατώντας εδώ.
Το Μουσείο της Ακρόπολης είναι ανοιχτό καθημερινά, από τις 8.00 π.μ. έως και τις 8.00 μ.μ., εκτός από τις Δευτέρες. Τελευταία ώρα πρόσβασης στο Μουσείο είναι στις 7.30 μ.μ. Οι χώροι εκθεμάτων αρχίζουν να εκκενώνονται δεκαπέντε λεπτά πριν την ώρα κλεισίματος του Μουσείου.
Η κύρια είσοδος του κτιρίου του Μουσείου για το κοινό βρίσκεται στον πεζόδρομο της Οδού Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Οι επισκέπτες που φτάνουν με τουριστικά λεωφορεία εισέρχονται από την είσοδο της Οδού Χατζηχρήστου και μπορούν να περπατήσουν μέχρι την κύρια είσοδο του μουσείου (από την πλευρά της Οδού Διονυσίου Αρεοπαγίτου).
Το Μουσείο της Ακρόπολης ανοίγει για το κοινό, για περιορισμένο αριθμό επισκεπτών, την Κυριακή 21 Ιουνίου 2009. Την Κυριακή 21, Δευτέρα 22 και Τρίτη 23 Ιουνίου 2009, οι επισκέπτες μπορούν να εισέλθουν στο Μουσείο μόνο με εισιτήριο αγορασμένο από την υπηρεσία e-ticketing – εισιτήριο προ-αγορασμένο από την ιστοσελίδα του Μουσείου.
Την Κυριακή 21, Δευτέρα 22 και Τρίτη 23 Ιουνίου 2009, δεν θα υπάρχει μέσο αγοράς εισιτηρίων, παρά μόνο μέσω της υπηρεσίας e-ticketing. Δεν θα πωλούνται εισιτήρια στα ταμεία του Μουσείου.
Από την Τετάρτη 24 Ιουνίου 2009, οι επισκέπτες θα μπορούν να εισέρχονται στο Μουσείο με εισιτήριο που θα το αγοράζουν από τα ταμεία του Μουσείου ή από την υπηρεσία e-ticketing της ιστοσελίδας. Επίσης, από την Τετάρτη 24 Ιουνίου 2009 θα ισχύει η δωρεάν είσοδος για τους κατόχους της Κάρτας Πολιτισμού.
Από τις 21 Ιουνίου 2009 έως και τις 31 Δεκεμβρίου 2009, η τιμή εισόδου στο Μουσείο είναι 1 ευρώ.
(Από την ιστοσελίδα του μουσείου)
Παρακάτω μπορείτε να δείτε βίντεο από τα εγκαίνια.
video1, video2, video3

Δεν υπάρχουν σχόλια: