Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

Εκπαιδευτικό ταξίδι Ελλήνων βιβλιοθηκονόμων στο Βερολίνο και τα περίχωρά του

Το νέο τεύχος του περιοδικού "Συνεργασία" (αρ.3 Δεκέμβριος 2009) είναι αφιερωμένο στο εκπαιδευτικό ταξίδι που πραγματοποίησε στο Βερολίνο μία ομάδα Ελλήνων βιβλιοθηκονόμων. Οι βιβλιοθηκονόμοι προέρχονταν από διαφορετικά είδη βιβλιοθηκών, από διάφορα μέρη της Ελλάδας. Το ταξίδι οργανώθηκε από το Goethe-Institut των Αθηνών και της Θεσσαλονίκης και από το ίδρυμα BII International και πραγματοποιήθηκε στις 13-19 Σεπτεμβρίου 2009.
Στο παρόν τεύχος οι βιβλιοθηκονόμοι που συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό ταξίδι, παρουσιάζουν με λεπτομέρειες τις βιβλιοθήκες που επισκέφθηκαν, τα άρθρα των οποίων μπορείτε να τα διαβάσετε πατώντας εδώ.
Στο ίδιο τεύχος υπάρχει η συνέντευξη με τον κ. Ελ. Οικονόμου, Διευθυντή στο Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού, Παράρτημα Βερολίνου, η οποία έγινε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Οι βιβλιοθηκονόμοι που συμμετείχαν στο ταξίδι ήταν οι: Ιωάννα Τσούτσου – Δημοπούλου, MLS
Προϊσταμένη Καταλόγων-Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, Έλλη Δρούλια -Βιβλιοθήκη της Βουλή, Αγνή Στ. Σιούλα Βιβλιοθηκονόμος, Msc BA-HR -Τ.Ε.Ι. Σερρών, Δρ. Βαλεντίνη Μονιάρου-Παπακωνσταντίνου Αναπληρώτρια καθηγήτρια Τμήμα Βιβλιοθηκονομίας και Συστημάτων ΤΕΙ Αθήνας, Ιωάννα Θ. Στεργιοπούλου- Προϊσταμένη «Κοβεντάρειος» Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης, Κατερίνα Νικολάου-Βιβλιοθηκονόμος Δημοτική Bιβλιοθήκη Καστοριά, Δρ. Εμμανουήλ Γαρουφάλλου-Καθηγητής Εφαρμογών, Τμήμα Βιβλιοθηκονομίας και Συστημάτων Πληροφόρησης, ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης, Εύα Σεμερτζάκη-συντάκτρια περιοδικού "Συνεργασία".

Πηγή: Goethe-Institut

Δεν υπάρχουν σχόλια: