Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2010

iPad


Η τελευταία τεχνολογική δημιουργία της Apple ακούει στο όνομα iPad. Είναι ο νέος tablet υπολογιστής, έχει πάχος 1,25 εκατοστά (0.5 ίντσες), ζυγίζει 700 γραμμάρια, η οθόνη του έχει διαγώνιο 9,7 ιντσών, η μπαταρία του με μία φόρτιση μπορεί να παίζει 10 ώρες συνεχόμενα βίντεο και μπορεί να μείνει σε κατάσταση αναμονής για ένα μήνα. Ενσωματώνει επεξεργαστή 1GHz Apple A4 και διατίθεται σε εκδόσεις με εσωτερική μνήμη Flash από 16GB έως 64GB.  Η τιμή του στις ΗΠΑ ξεκινά από 499$ δολάρια και το ακριβότερο μοντέλο θα φτάνει στα 829$. Το iPad φιλοδοξεί να ανταγωνιστεί τα "έξυπνα κινητά" και τα netbooks. Είναι δυνατή η αναπαραγωγή ψηφιακού περιεχομένου, παρέχει εύκολη
 πρόσβαση στο διαδίκτυο, στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, ακόμα και ανάγνωση βιβλίων. Το πληκτρολόγιό του είναι αφής.
Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Στιβ Τζόμπς, παρουσίασε μεταξύ άλλων τη νέα υπηρεσία ψηφιακού βιβλιοπωλείου και την εφαρμογή iBooks.
Μεγάλοι εκδότες, μεταξύ των οποίων οι Penguin, Harper Collins, Hachette Book Group και MacMillan, θα παρέχουν βιβλία τους στην υπηρεσία. Οι εκδότες ευελπιστούν ότι με το iPad θα αυξηθεί η online ανάγνωση βιβλίων.
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της Apple.

Πηγή: "Καθημερινή", "Τα Νέα"

Δεν υπάρχουν σχόλια: