Πέμπτη, 8 Ιουλίου 2010

Η βιβλιοθήκη της Ανδρίτσαινας στο διαδίκτυο

Η βιβλιοθήκη της Ανδρίτσαινας ψηφιοποίησε το σπάνιο αρχείο της το οποίο περιλαμβάνει επιστολές με την υπογραφή του Ζαν Ζακ Ρουσώ, του βασιλιά Όθωνα, του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, των Αναγνώστη και Παναγιώτη Κανελλόπουλου, των Πάνου, Γενναίου και Μάρκου Κολοκοτρώνη, υλικό της οικογένειας Πλαπούτα, Πρακτικά της Πελοποννησιακής Γερουσίας και το αρχείο του Χαράλαμπου Χριστόπουλου. Αυτό το σημαντικό αρχείο είναι του Νικόλαου Δημητρακόπουλου.
«Σήμερα η Ιστορική Βιβλιοθήκη της Ανδρίτσαινας μπαίνει στην ψηφιακή εποχή και στο παγκόσμιο δίκτυο ψηφιοποιημένων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων. Ενα μοναδικό υλικό ανεκτίμητης αξίας, που μετρά 2 αιώνες, είναι διαθέσιμο πλέον ηλεκτρονικά σε όλο τον κόσμο», τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Cosmote, Μιχάλης Τσαμάζ, ο οποίος απένειμε τιμητικά τον πρώτο τόμο της συλλεκτικής έκδοσης στην υπουργό Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Αννα Διαμαντοπούλου.
Η βιβλιοθήκη της Ανδρίτσαινας είχε κινδυνεύσει με ολοκληρωτική καταστροφή από τις πυρκαγιές που είχαν πλήξει την περιοχή της Ηλείας.

Πηγή: http://www.enet.gr

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

人生是故事的創造與遺忘。............................................................

Ανώνυμος είπε...

faith will move mountains. ..................................................

Ανώνυμος είπε...

生活很多細節都要小心點,請多保重 ............................................................

Ανώνυμος είπε...

開心不開心都是一天,祝您能夠笑著面對一切!............................................................

Ανώνυμος είπε...

喜歡看大家的文章,每篇都是一個故事,都是一種心情~~祝大家開心愉快............................................................