Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Χρεοκόπησε η αλυσίδα βιβλιοπωλείων "Borders"

Η δεύτερη μεγαλύτερη αλυσίδα βιβλιοπωλείων στις ΗΠΑ μετά την "Barnes & Noble", η "Borders", χρεοκόπησε. Τα χρέη που είχε η εταιρεία αγγίζουν τα 1,29 δις δολάρια και τα περισσότερα από αυτά τα οφείλει σε εκδοτικούς οίκους της χώρας. Το "Borders" είχε 629 καταστήματα με 6.100 υπαλλήλους πλήρους απασχόλησης και 11.400 υπαλλήλους μερικής απασχόλησης. Τώρα πρόκειται να κλείσουν το 30% των καταστημάτων τους και ψάχνουν να βρουν νέους χρηματοδότες.
Οι λόγοι που οδήγησαν στη χρεοκοπία παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον.
Σύμφωνα με το Bloomberg και τη Wall Street Journal, η χρεοκοπία οφείλεται στο γεγονός ότι η εταιρεία έμεινε πίσω στις πωλήσεις τυπωμένων βιβλίων μέσω ίντερνετ, αλλά και στη διάθεση ηλεκτρονικών βιβλίων. Το online κατάστημα της Borders ξεκίνησε το 2008, ενώ το Amazon είχε ξεκινήσει 13 χρόνια πριν. Η διάθεση των ηλεκτρονικών βιβλίων ξεκίνησε μόλις τον Αύγουστο του 2010, ενώ το Amazon προηγήθηκε 3 χρόνια στη διάθεση των ηλεκτρονικών βιβλίων.
http://www.glendalenewspress.com/news/tn-gnp-0217-borders,0,4657519.story
http://www.bordersreorganization.com/index.php
http://blogs.wsj.com/deals/2011/02/11/borders-nearing-bankruptcy-everything-you-need-to-know/


Πηγή: Ηλεκτρονικός αναγνώστης

1 σχόλιο:

Michalis είπε...

Το Barnes & Noble δεν έχει χρεοκοπήσει. Το Barnes & Noble είναι η μεγαλύτερη αλυσίδα βιβλιοπωλείων στις ΗΠΑ και το Borders ήταν η δεύτερη μεγαλύτερη