Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

7ο Διεθνές Συνέδριο: «Επαναπροσδιορίζοντας τις προσφερόμενες υπηρεσίες των Βιβλιοθηκών σε περιόδους οικονομικής κρίσης»

Οργανωτική Επιτροπή Ενίσχυσης Βιβλιοθηκών (ΟΕΕΒ) διοργανώνει διεθνές συνέδριο, για 7η χρονιά, με θέμα «Επαναπροσδιορίζοντας τις προσφερόμενες υπηρεσίες των Βιβλιοθηκών σε περιόδους οικονομικής κρίσης». Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 6 και 7 Οκτωβρίου 2011, στο Αμφιθέατρο του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών (Βασ. Κωνσταντίνου 48, Αθήνα).

Το 7ο συνέδριο της Επιτροπής, αφιερώνει τις εργασίες του στον τρόπο με τον οποίο οι βιβλιοθήκες, εν μέσω οικονομικής κρίσης, συνεχίζουν να προσφέρουν ποιοτικές υπηρεσίες στο κοινό τους. Αναμφισβήτητα, το φαινόμενο της οικονομικής κρίσης επηρεάζει ζωτικούς τομείς της καθημερινής ζωής. Προκειμένου οι βιβλιοθήκες να αντιμετωπίσουν και να διαχειριστούν τις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται, είναι αναγκαίο να υπάρχουν σωστός σχεδιασμός, συνεργασίες και καινοτόμες δράσεις.

Διατηρώντας τον διεθνή χαρακτήρα του συνεδρίου, έχουν προσκληθεί να παραστούν έγκριτοι ομιλητές από τη Γερμανία, την Ελλάδα, τις ΗΠΑ, την Ισπανία, την Ιταλία και την Ολλανδία. Οι ομιλητές θα περιγράψουν την κατάσταση και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι βιβλιοθήκες στις χώρες τους και θα αναφερθούν σε παραδείγματα και προτάσεις για την αντιμετώπισή τους.

 Πηγή: http://www.goethe.de/ins/gr/lp/prj/syn/act/elindex.htm

Δεν υπάρχουν σχόλια: