Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Η Βιβλιοθήκη του μέλλοντος: Δημιουργείστε την!

Με την Ελίζαμπεθ Φάουλερ

Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012,
΄Ωρα: 11.30,
Σπουδαστήριο ΣΔΟ, ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης

Η Ελίζαμπεθ Φάουλερ, Διευθύντρια της Δημοτικής Βιβλιοθήκης στο Τσέζαπεκ της Βιρτζίνια των ΗΠΑ επισκέπτεται την Ελλάδα συμμετέχοντας σε μια σειρά εκδηλώσεων και συναντήσεων με επιστημονικό προσωπικό του κλάδου μας.

Στο πλαίσιο του ταξιδιού της, την Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012, η κα Φάουλερ θα επισκεφθεί το ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης, την Κεντρική Βιβλιοθήκη και το Τμήμα Βιβλιοθηκονομίας και Συστημάτων Πληροφόρησης, για να συναντηθεί και να ανταλλάξει ιδέες και εμπειρίες με Βιβλιοθηκονόμους, Φοιτητές και Ακαδημαϊκό Προσωπικό.

Η εκδήλωση θα γίνει στην αγγλική γλώσσα. Δηλώσεις συμμετοχής στο:  garoufallou@gmail.com


Βιογραφικό και απόσπασμα ομιλίας:

Η Μπέτσυ Φάουλερ είναι επαγγελματίας μάνατζερ βιβλιοθήκης στις Ηνωμένες Πολιτείες εδώ και τρεις δεκαετίες.  Εργάζεται ως Διευθύντρια της Βιβλιοθήκης και του Ερευνητικού της Τμήματος στο Τσέζαπεκ της Βιρτζίνια.  Η κυρία Φάουλερ έχει στο ενεργητικό της επιτελικό ρόλο για 14 καινούργιες και ανακαινισμένες βιβλιοθήκες καθώς και για νέες δυναμικές υπηρεσίες που συμπεριλαμβάνουν κέντρα εργασίας και αλφαβητισμού, χώρων τέχνης και εκθέσεων σε στυλ λιανικής πώλησης με συλλογές που συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον του κοινού. Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Τσέζαπεκ έχει ενσωματώσει με επιτυχία νέες δημοφιλείς υπηρεσίες και έχει αυξήσει τον δανεισμό της κατά 40% τα τελευταία πέντε χρόνια παρά τις σημαντικές μειώσεις του προϋπολογισμού της.

 Η κυρία Φάουλερ έχει τύχει αναγνώρισης σε εθνικό επίπεδο για τις υπηρεσίες της στον τομέα των δημοσίων σχέσεων και προώθησης των δημοτικών βιβλιοθηκών και της επίτευξης ισχυρών συνεργασιών με τις τοπικές κοινότητες.  Έχει αναγνωριστεί ιδιαίτερα για την εξαιρετική της ικανότητα να δημιουργεί καλαίσθητους και λειτουργικούς δημόσιους χώρους που κινητοποιούν το ενδιαφέρον και προκαλούν θαυμασμό. Η ασχολία της κυρίας Φάουλερ με ανακαινίσεις βασισμένες σε οικονομικές λύσεις έχει παρουσιαστεί σε πολλά περιοδικά και μέσα ενημέρωσης στην Αμερική. 

Η επανεφεύρεση των υπηρεσιών της βιβλιοθήκης προσφέρει νέες προκλήσεις και εκπληκτικές ευκαιρίες.  Ελάτε μαζί μας για να μάθετε πώς να δημιουργήσετε μια δυναμική βιβλιοθήκη για την κοινότητα σας με προορισμό τον 21ου αιώνα!
---------------------------------------------
Presentation title: The New Destination Library:  Making it Happen!

Bio and presentation abstract:

Betsy Fowler has been a professional library manager in the United States for over three decades.  She is currently the Director of Library & Research Services in Chesapeake, Virginia.  Ms. Fowler has supervised over 14 new building and renovation projects incorporating dynamic new services including job and early literacy centers, art spaces, and retail style popular browsing collections. The Chesapeake Public Library has successfully introduced popular new services and increased checkouts by almost 40% over the past five years despite significant budget reductions. 
Ms. Fowler has received national recognition for her public relations work promoting public libraries and building powerful community collaborations. She is recognized for her expertise in creating beautiful vibrant public spaces that ignite community interest and excitement. Ms. Fowler's cost effective renovations have been featured in national magazines and news media.
Re-inventing library services offers new challenges and amazing opportunities. Come find out how you can create a dynamic community 21st Century Destination Library!

Δεν υπάρχουν σχόλια: