Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Ημερίδα: Theory and practice in Digital Libraries: a European approach

Το Future Library διοργανώνει και προσκαλεί τα μέλη του στην ημερίδα "Theory and practice in Digital Libraries: a European approach", η οποία θα διεξαχθεί στις 13 Δεκεμβρίου 2010, 09.30-17:00 στην αίθουσα "Κωστής Παλαμάς" του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Κατά την ημερίδα θα παρουσιαστούν οι δυνατότητες και οι προκλήσεις των Ψηφιακών Βιβλιοθηκών, οι οποίες σκιαγραφούν το παρόν και το μέλλον του χώρου, θα συζητηθούν θέματα διαλειτουργικότητας στις ψηφιακές βιβλιοθήκες και θα παρουσιαστεί το «Μοντέλο Αναφοράς για Ψηφιακές Βιβλιοθήκες» (Reference Model for Digital Libraries), το οποίο έχει αναπτυχθεί στο πλαίσιο του DL.org. Για να δείτε την ατζέντα της ημερίδας πατήστε εδώ. Η είσοδος είναι ελεύθερη, αλλά με περιορισμένο αριθμό θέσεων. Για να δηλώσετε συμμετοχή θα πρέπει να συμπληρώσετε την ηλεκτρονική φόρμα συμμετοχής.
Την ημερίδα διοργανώνει το ευρωπαϊκό έργο “DL.org: Digital Library Interoperability, Best Practices and Modelling Foundations”, μέσω του Τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, σε συνεργασία με το Εργαστήριο Ψηφιακών Βιβλιοθηκών και Ηλεκτρονικής Δημοσίευσης του τμήματος Αρχειονομίας και Βιβλιοθηκονομίας του Ιονίου Πανεπιστημίου, και τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας.
Future Library

Πηγή: Future Library

Δεν υπάρχουν σχόλια: