Μία ιδέα για να γίνει το μάθημα πιο ενδιαφέρον είναι η χρήση των βιντεοπαιχνιδιών σε αυτό. Ο λόγος είναι ότι σήμερα τα περισσότερα παιδιά μεγαλώνουν παίζοντας βιντεοπαιχνίδια. Ορμώμενοι από αυτό το λόγο Αμερικανοί εκπαιδευτικοί και επιστήμονες δημιούργησαν τρία βιντεοπαιχνίδια εκπαιδευτικού περιεχομένου. Η Ομοσπονδία Αμερικανών Επιστημόνων (FAS) δημιούργησε το "Immune Attack", ένα παιχνίδι που ξεναγεί παιδιά γυμνασίου και λυκείου στον κόσμο των πρωτεϊνών και των κυττάρων. Σύμφωνα με το σενάριο τα παιδιά θα πρέπει να σώσουν έναν ασθενή, ο οποίος πάσχει από βακτηριδιακή μόλυνση και πρόκειται για παιχνίδι βολών πρώτου προσώπου.
Η Ομοσπονδία Αμερικανών Επιστημόνων σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο UCLA έφτιαξαν το "Discovery Babylon", ένα παιχνίδι για παιδιά ηλικίας 8 έως 12 ετών που τους μαθαίνει Ιστορία και πιο συγκεκριμένα την επίδραση της Μεσοποταμίας στο σύγχρονο παγκόσμιο πολιτισμό.
Επίσης, στις 18 Ιανουαρίου του 2010 οι παραγωγοί παιχνιδιών ARA/VIRTUAL HEROES θα ανεβάσουν στο Διαδίκτυο δωρεάν βιντεοπαιχνίδι που κατασκεύασαν σε συνεργασία με τη ΝASA. Το όνομα του παιχνιδιού είναι "MoonBase Alpha", με την υπόθεση του να εκτυλίσσεται στο μέλλον και οι παίκτες θα πρέπει να ανταπεξέλθουν σε αντίξοες συνθήκες στο διάστημα χρησιμοποιώντας επιστημονική σκέψη.
Πηγές: Ελεύθερος Τύπος, NASA, FAS
Το ιστολόγιο αυτό δημιουργήθηκε στο πλαίσιο πτυχιακής εργασίας της Β. Χαριτοπούλου με επόπτη καθηγητή τον Ε. Γαρουφάλλου με θέμα τα εργαλεία Web 2.0 και τη χρήση τους από τους φοιτητές του Τμήματος Βιβλιοθηκονομίας & Συστημάτων Πληροφόρησης. Βασικός σκοπός του είναι να παρέχει την καλύτερη δυνατή πληροφόρηση σε θέματα Βιβλιοθηκονομίας, Συστημάτων Πληροφόρησης, Βιβλίου & ηλεκτρονικού βιβλίου, Πολιτισμού και όχι μόνο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου