Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Τέλος η έντυπη έκδοση της Britannica

Ο πρόεδρος της εταιρείας Encyclopaedia Britannica Inc ανακοίνωσε την κατάργηση της έντυπης έκδοσης της γνωστής εγκυκλοπαίδειας μετά απο 224 χρόνια. Πλέον θα υπάρχει μόνο η online έκδοσή της καθώς και η σχολική έκδοση. 
«Η ηλεκτρονική διεύθυνση ανανεώνεται συνεχώς, είναι πληρέστερη και υπάρχουν και τα πολυμέσα» διευκρίνισε ο πρόεδρος της εταιρίας Encyclopaedia Britannica Inc.
 Η τελευταία έντυπη έκδοση είναι αυτή του 2010, με 32 τόμους που ζυγίζουν περισσότερα από 58 κιλά. Για την έκδοση αυτή εργάστηκαν 4.000 ειδικοί.
Η ετήσια συνδρομή της ηλεκτρονικής έκδοσης της εγκυκλοπαίδειας είναι περίπου 70 δολάρια, ενώ η αγορά των 32 τόμων αγγίζει τα 1.400.
«Η Britannica ήταν μια από τις πρώτες εταιρίες που αισθάνθηκαν τις επιπτώσεις της τεχνολογίας, ίσως πριν από 20 χρόνια, και προσαρμοζόμαστε σε αυτές, αν και μερικές φορές ήταν πολύ δύσκολο», υπογράμμισε ο Χόρχε Κάους και κατέληξε λέγοντας πως λόγω της φήμης και της ποιότητας της, η Britannica δεν επηρεάστηκε από την δωρεάν online εγκυκλοπαίδεια Wikipedia.

Πηγή: Έθνος.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: