Σάββατο, 14 Νοεμβρίου 2009

Βιβλιοθήκες στα fm

Η Ένωση Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων και Επιστημόνων Πληροφόρησης σε συνεργασία με τη Βιβλιοθήκη του Δήμου Ηρακλείου Αττικής και τον Ραδιοφωνικό Σταθμό Επικοινωνία 94fm του Δήμου Ηρακλείου Αττικής ανακοίνωσαν την έναρξη της πρώτης ραδιοφωνικής εκπομπής στην Ελλάδα που θα αφορά τις βιβλιοθήκες με τίτλο: «Βιβλιοθήκες στα FM».
Η εκπομπή αυτή θα παρουσιάζει τα νέα της Βιβλιοθήκης του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, καθώς επίσης και νέα από Βιβλιοθήκες από όλη τη χώρα. Ταυτόχρονα, με παρουσιάσεις και συνεντεύξεις θα δοθεί η ευκαιρία να γνωρίσουμε καλύτερα διάφορες βιβλιοθήκες και τις υπηρεσίες που αυτές προσφέρουν στους χρήστες τους. Η εκπομπή θα πλαισιώνεται από ραδιοφωνική λέσχη ανάγνωσης, θεματικά αφιερώματα, ανακοινώσεις και μουσική. Θα είναι μία ζωντανή  εκπομπή κάθε Κυριακή 10.00 – 12.00 το πρωί. Η εκπομπή κάνει πρεμιέρα στις 22 Νοεμβρίου με στόχο να αναδείξει τον πολύπλευρο, πολιτιστικό και μορφωτικό ρόλο των Βιβλιοθηκών στην ελληνική κοινωνία, να αποτελέσει βήμα διαλόγου μεταξύ των βιβλιοθηκονόμων και του κοινού των βιβλιοθηκών, να ψυχαγωγήσει και να ενημερώσει βιβλιοθηκονόμους και χρήστες βιβλιοθηκών, να εξελιχθεί σε μέσο επικοινωνίας και προβολής του έργου που επιτελούν οι Ελληνικές Βιβλιοθήκες.
Παρουσιαστές της εκπομπής θα είναι: ο Γιώργος Γλωσσιώτης, Αντιπρόεδρος του Δ..Σ. της ΕΕΒΕΠ, Δημήτρης Πολίτης, Γενικός Γραμματέας του Δ..Σ. της ΕΕΒΕΠ, και η Φρόσω Παυλίδου, Προϊσταμένη της Βιβλιοθήκης του Δήμου Ηρακλείου Αττικής. 
Μπορείτε να ακούσετε την εκπομπή "ζωντανά" από την ιστοσελίδα του σταθμού http://www.94fm.gr
Email επικοινωνίας: library@94fm.gr, glossiotis@gmail.com, odimpol@gmail.com, pavlidou@iraklio-library.gr, info@eebep.gr

Από την αντίστοιχη ομάδα στο facebook "Βιβλιοθήκες στα FM"

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: